Wat was je verliefd op je man/vrouw toen je elkaar net ontmoet had. Nu tig jaar later kun je je dat bijna niet meer voorstellen. Natuurlijk, je houdt wel van hem/haar, maar er zijn zo veel dingen veranderd…

En dat is helemaal niet vreemd. Want niet alleen híj/zij is veranderd (misschien heeft hij nu een baard, is zij meerdere kilo’s aangekomen en doet hij niet meer zo zijn best om jou te veroveren), jij bent ook veranderd. Kijk maar eens naar een foto van jezelf van een paar jaar geleden, zijn er kinderen gekomen die de nodige energie uit je trekken, ben je je een beetje aan het ergeren dat je man een baard heeft laten staan en niet meer zijn best voor je doet. Of zit jou vrouw in de overgang en beginnen deze hormonen op te spelen.

 

Niet meer verliefd op je partner?
De vraag is: is verandering zo erg? Hier zijn vier manieren om veranderingen op een positieve manier te zien:

  1. Vraag aan je partner hoe het leven hem/haar heeft veranderd. Hoe is bijvoorbeeld om vader/moeder te zijn, wat heeft het met je gedaan toen je merkte dat ook je ouders ouder werden? of hoe voelt het om nu met pensioen te zijn? Vind uit hoe deze gebeurtenissen je partner heeft veranderd. Op deze manier zul je de communicatie versterken en geef je diepe belangstelling aan jou partner.
  2. Houd er rekening mee dat tijd vat krijgt op je lichaam. Probeer allebei zo gezond mogelijk te leven. Ga het ouder worden met gratie tegemoet in plaats van met weerzin en wanhoop.
  3. Begin samen met je partner aan een nieuwe hobby. Iets wat jullie allebei niet eerder hebben gedaan (stijldansen, tennis, fotograferen etc.) . Iets nieuws doen houdt je hersenen scherp en samen iets nieuws leren is goed om de band tussen jullie sterker te maken.
  4. Vraag je partner wat zijn/haar dromen zijn voor de toekomst. Luister met nieuwsgierigheid en interesse. Zo kom je er achter hoe je partner in de toekomst graag wilt worden!
Niet meer verliefd op je partner?
Getagd op:        

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>