Als je verliefd wordt dan heb je dat heerlijke wij-gevoel. Maar in de loop van de relatie kan het wij-gevoel wegebben en ontstaat er door het ontbreken van dat wij-gevoel, spanning. Je partner voelt niet meer als je grootste liefde en je gaat van alles invullen voor elkaar. Je communiceert niet meer op vriendelijke toon en je wilt liever weg gaan dan blijven. Wanneer je echt niet meer normaal kunt doen tegen je partner, dan kan tijdelijk uit elkaar gaan een oplossing zijn.Wanneer is het tijd voor een time-out en wat zijn de gevolgen hier van?
Als je er samen voor kiest om tijdelijk uit elkaar te gaan moet je realistische afspraken maken.
Om dit tot een succes te maken heeft ze nog enkele tips:

  • Houd je aan de gemaakte afspraken. Anders maak je er een traumatische ervaring van. Als jullie kinderen hebben, zul je elkaar altijd blijven zien. Dus zorg ervoor dat je geen aanleiding geeft tot een situatie waarin je elkaar niet meer kunt zien. Wees altijd open en eerlijk.


  • Ga realistisch het proces in. Het probleem bestaat waarschijnlijk al veel langer, en is dan ook niet opeens opgelost. Het is een groeiproces waarbij jullie langzaamaan dichter naar elkaar toegroeien. In eerste instantie zal een time-out ook een gevoel van opluchting geven. Als je daar direct conclusies aan verbindt, heb je kans dat je een verkeerde beslissing neemt. Geef het even de tijd en geef elkaar een kans om het weer goed te maken. Zeker als je kinderen hebt!


  • Sta open voor elkaar. Luister naar elkaar. En probeer je ook te focussen op jezelf in plaats van op de fouten van de ander.¬† Onderzoek jouw eigen rol in de relatie. Wat heb jij bijgedragen aan de relatie problemen en onderzoek hoe je dat kunt veranderen.


  • Ga niet zitten afwachten maar werk aan jezelf en je relatie. Tijdelijk uit elkaar gaan helpt niet als je verder niets aan de relatie en jezelf doet. Het moet een actief proces zijn. Dus spreek op een regelmatige basis af en praat met elkaar. Spreek ook af hoe je communiceert, per telefoon of per sms. Probeer ook echt een positieve bijdrage te leveren aan het proces door een positieve houding te houden. Ook als het moeilijk is om vol te houden. Ga op zoek naar de lichtpuntjes.


  • Ontdek wat jij nodig hebt om jouw partner tegemoet te kunnen komen. Wat heb jij nodig om weer op een ontspannen manier met elkaar kunt communiceren?


  • Vreemdgaan tijdens de break verergert alle problemen. Een nieuwe man/vrouw is niet te vergelijken met de man/vrouw, waar je nu al die relatie problemen mee hebt. Als je verliefd bent is alles rooskleuriger en mooier dan het in werkelijkheid is. Mocht vreemdgaan de oorzaak zijn van jullie break zorg er dan voor dat je geen contact hebt met de persoon met wie je vreemd bent gegaan. Dit vertroebelt namelijk het proces, als je wilt dat het goed komt.


  • Als jullie¬†kinderen hebben, kun je ook de break in het weekend opheffen. De kinderen hebben dan toch het gevoel dat er nog sprake is van een eenheid.


  • Een break zonder regels loopt vaak op niets uit. Maar als jullie je houden aan deze regels, dan kan de relatie misschien weer opbloeien. Er zijn geen garanties! Als je er alles aan hebt gedaan, dan kun je misschien de relatie wel met een gerust hart afsluiten.

 

Wanneer is het tijd voor een time-out?
Getagd op:        

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>